Dagje uit in Friesland

Geniet van een dagje uit in Friesland. Nederland is rijk aan prachtige locaties voor leuke, culturele en actieve uitjes. Uniek voor een klein land als Nederland, wat wij te danken hebben aan onze rijke geschiedenis. Ook de provincie Friesland barst van de rijke historie, bijzondere landschappen en unieke locaties. Het Woudagemaal maakt een belangrijk deel uit van deze Friese historie. Het Woudagemaal is het oudste nog werkende stoomgemaal van de wereld, en het is dan ook niet vreemd dat er ieder jaar duizenden bezoekers genieten van een rondleiding door dit prachtige museum! Samen met vrienden, familie of klassen van basis- en voortgezet onderwijs komen mensen naar het Woudagemaal om alles te leren over dit bijzondere bouwwerk.

 

Beleef een uniek dagje uit in Friesland

Voor een heerlijk dagje uit in de vakantie is het Woudagemaal een prachtige keuze. U geniet van unieke uitzichten over het IJsselmeer terwijl u zich waant door de wereld van stoom, waterkracht, cultuur, historie en architectuur van het Ir. D.F. Woudagemaal. Voor zowel jong als oud is het museum interessant door de interactieve elementen in de expositieruimte. Op deze manier leert iedereen op een begrijpelijke manier meer over de werking van het gemaal en de historie van Friesland. Om uw dagje uit in Friesland zo leuk en makkelijk mogelijk te maken kunt u online snel en gemakkelijk uw tickets bestellen. Wanneer u kiest voor een dagje uit in Friesland naar het Woudagemaal bent u verzekerd van een kwalitatieve rondleiding door het museum. Er is namelijk altijd een gids die u begeleid door het museum om al uw vragen te beantwoorden. Onze gidsen weten alles te vertellen over de werking van het Woudagemaal, haar rijke historie, architectuur en toegevoegde waarde. Het Woudagemaal is meer dan alleen een museumbezoek, er valt van alles te zien, te doen en te beleven.

 

Na uw wandeling door het museum en de imposante machinekamer kunt u de indrukken laten inwerken door een lekkere kop koffie te drinken in onze panoramazaal. Hier heeft u een imposant uitzicht op het IJsselmeer en de baai van Lemmer.

 

Dagje uit naar een uniek Werelderfgoed in Friesland

Veel Nederlanders zijn zich er niet van bewust, maar een officieel UNESCO Werelderfgoed is dichterbij huis dan veel mensen denken. Behalve dat het Ir. D. F. Woudagemaal een unieke en essentiële bijdrage levert aan de Friese waterhuishouding werd het gemaal in 1998 benoemd tot officieel UNESCO Werelderfgoed. Tijdens uw dagje uit in Friesland kunt u dit imposante bouwwerk bezoeken. Ook tijdens draaidagen is het mogelijk om het Woudagemaal te bezoeken. Bekijk voor de actuele draaidagen onze agenda. Bestel uw tickets nu eenvoudig online!