Bezoek het Woudagemaal tijdens Open Monumentendag

Ook het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal is zaterdag 11 september van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Volwassen bezoekers ontvangen deze dag 2 euro korting op de toegangsprijs, er zijn rondleidingen en speciale optredens van het Wetterskipsorkest. Reserveer voor een bezoek online uw ticket.

 

Wetterskipsorkest

Het Wetterskipsorkest, opgericht in 2018, bestaat uit ongeveer twintig enthousiaste muzikale (oud-)medewerkers van Wetterskip Fryslân. Zij brengen onder het motto ‘muziek verbindt’ vier- of vijfstemmige muziek ten gehore. Het orkest is naast een aantal personeelsbijeenkomsten betrokken geweest bij het afscheid van de oude dijkgraaf en de inhuldiging van de nieuwe dijkgraaf. Tijdens Open Monumentendag treedt het orkest voor het eerst voor een breder publiek op. Zij verzorgen tussen 10.30 en 14.00 uur rondom het Woudagemaal een aantal optredens. Ze hebben speciaal voor deze gelegenheid het lied ‘Sang fan ús stoomgemaal’ op het repertoire.

 

Ticket reserveren

Om zeker te zijn dat u een bezoek kunt brengen aan het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal tijdens Open Monumentendag is het raadzaam om vooraf online te reserveren. Koop hier alvast uw ticket.

 

Zaterdag 11 september 2021:

Openingstijden Woudagemaal: 10.00-17.00 uur

Optreden Wetterskipsorkest: tussen 10.30-14.00 uur

Entreeprijs:

· Volwassene: 7,50 euro (normaal: 9,50 euro)

· Jongeren 6 t/m 17 jaar: 6 euro

· Kinderen t/m 5 jaar: gratis